Elokuun hanaolut: DJANGO & STEVEN PALE ALE 5,2 %

OlutHuoneet saavat elokuun hanaoluekseen erinomaisen, raikkaan pintahiivaoluen, jonka Helsingin Olutfestivaali HBF valitsi Vuoden Olueksi 2014.

Saimaan Panimon valmistama Django & Steven Pale Ale on todellinen huippuolut, jota on vähäisten valmistusmäärän vuoksi ollut haastavaa päästä nauttimaan. Elokuussa asiat saavat käänteen parempaan suuntaan, kun OlutHuoneet tuovat tarjolle kuukauden hanaoluenaan tämän maittavan janonsammuttajan.

Kullanvärinen, hedelmäinen ja raikkaasti humaloitu olut on ensiluokkainen oluttyylinsä edustaja: vaalea pintahiivaolut, joka on miellyttävä ja mutkaton juomakokemus. Tuoksu ja maku ovat vivahteikkaita ja aromikkaita, mistä on omalta osaltaan kiittäminen amerikkalaisten Cascade-, Chinook- ja Columbus-humalalajikkeiden taidokasta hyödyntämistä.

Oluen nimi viittaa jazzin legendoihin: Jean "Django) Reinhardtin ja viulisti Stéphane Grappellin muodostamaan kaksikkoon, joka käytti duostaan Yhdysvalloissa esiintyessään nimeä Django & Steven. Oluen valmistamisen takana oleva, olutpiirien hyvin tuntema Illkka Sysilä on innokas jazzharrastaja oluen harrastamisen ohella. Siksi on luontevaa, että nämä kaksi hänen intohimonsa kohdetta yhdistyvät erinomaisessa oluessa
Lue lisää »