Lokakuun hanaolut: Kuohu Bock 6,2 %

Toukokuussa OlutHuoneet esittelevät uutuuden Suomen markkinoille saksalaisen panimo-osaamisen kirkkaimmalta huipulta Baijerin Erdingistä.

OlutHuoneen lokakuun hanaolut tulee Mallaskosken panimolta. Tumman kuparin värinen, bock-tyylinen lager, jossa on muhkeaa maltaisuutta ja herkullista makeutta ei jätä ketään kylmäksi.

Seinäjoella oluita valmistava Mallaskoski kunnioittaa komeasti saksalaisia olutperinteitä tuomalla markkinoille bock-tyylisen lagerin. Kuohu Bockissa on oluttyylille uskollisesti täyteläistä ja muhkeaa maltaisuutta. Mallaspohjassa onkin käytetty viittä eri mallasta. Cara-aroma-, tummat karamelli- ja suklaamaltaat tuovat olueen tunnusomaista makeutta. Näiden lisäksi olueen on käytetty pale ale- ja dark ale -maltaita. Humalointi on tehty perle-humalalla.

Kuohu Bock on tumman kuparinpunertava, vaahto on vaaleaa ja se jättää lasiin kauniin pitsin. Tuoksussa on maltaita ja maan aromeja. Maku on runsaan maltainen, makeahko ja leipämäinen. Suutuntuma on täyteläinen ja melko hiilihappoinen. Jälkimaussa on katkeruutta, kuten kuuluukin. Kaiken kaikkiaan tasalaatuinen ja perinteitä kunnioittava bock, joka kannattaa käydä maistelemassa lähimmässä OlutHuoneessa.
Lue lisää »